четвртак, 8. мај 2014.

Redosled dokumentacije kod izgradnje

Bilo da se radi o dobijanju dokumentacije za izgradnju kuća, višeporodičnih objekata (stambenih zgrada) ili o adaptaciji, procedura je ista. Pratite sledeće korake kako biste obezbedili potrebnu dokumentaciju:
I korak: Podnosi se zahtev za INFORMACIJU O LOKACIJI
Postoje dve vrste ovog zahteva i to:
  • INFORMACIJA O LOKACIJI ZA IZGRADNJU OBJEKTA (kuća, zgrada…)
  • INFORMACIJA O LOKACIJI ZA IZGRADNJU POMOĆNIH OBJEKATA (garaža, …)
Spisak dokumenata koje je potrebno pribaviti za predaju Zahteva za informaciju o lokaciji kao i uplate koje je potrebno izvršiti nalaze se na samom obrascu. Za dobijanje informacije o lokaciji prilažu se svi navedeni dokumenti, uplata takse i obrazac.
Preuzmite obrazac:
Kompletna dokumentacija predaje se na šalterima 6 i 7 Službe za građevinarstvo u uslužnom centru Gradska kuća, Trg Slobode 1. Od strane Gradske uprave – Službe za građevinarstvo, u roku od 8 dana od dana podnošenja zahteva, dobija se Informacija o mogućnostima gradnje za traženu lokaciju. Dostavlja se na kućnu adresu, tj. na adresu označenu u zahtevu.
II korak: Podnosi se zahtev za dobijanje LOKACIJSKE DOZVOLE
Spisak dokumenata koje je potrebno pribaviti za predaju zahteva za dobijanje LOKACIJSKE DOZVOLE kao i uplate koje je potrebno preuzeti nalaze se na samom obrascu. Za dobijanje LOKACIJSKE DOZVOLE prilažu se: Svi navedeni dokumenti, uplate i popunjeni obrazac.
Preuzmite obrazac:
Kompletna dokumentacija predaje se na šalterima 6 i 7 Službe za građevinarstvo u uslužnom centru Gradska kuća, Trg Slobode 1. Nadležni organ je dužan da u roku od 15 dana od dana podnošenja urednog zahteva izda Lokacijsku Dozvolu.
III korak: Podnosi se zahtev za dobijanje GRAĐEVINSKE DOZVOLE
Spisak dokumenata koje je potrebno pribaviti za predaju Zahteva za dobijanje građevinske dozvole kao i uplate koje je potrebno izvršiti nalaze se na samom obrascu. Za dobijanje Građevinske dozvole prilažu se svi navedeni dokumenti, uplate i popunjeni obrazac.
Preuzmite obrazac:
Kompletna dokumentacija predaje se na šalterima 6 i 7 Službe za građevinarstvo u uslužnom centru Gradska kuća, Trg Slobode 1. Nadležni organ je dužan da izda Građevinsku dozvolu u roku od 8 dana.
IV korak: Podnosi se PRIJAVA POČETKA GRAĐENJA odnosno izvođenja radova.
V korak:   Kad se objekat  izgradi,vrši se tehnički pregled ojekta...Ukoliko je objekat izgradjen u skladu sa dokumentacijom, izdaje se potvrdno mišljenje za izdavanje upotrebne dozvole.
VI korak:   Na osnovu tehnickog pregleda i etažiranje objekta, kojim su utvrdjene konačne kvadrature, dokumentacija se predaje na izdavanje UPOTREBNE DOZVOLE.
VII korak:   NA kraju dolazi upis nekretnine u katastar nepokretnosti, na ime vlasnika.
Time je kompletan proces zaokružen.

Нема коментара:

Постави коментар