четвртак, 29. мај 2014.

Jeftini stanovi....prijava radnika na racun drzave....realnost ili marketing

   JEFTINI STANOVI U NOVOM SADU

Naslov na koji svako reaguje pozitivno, pa makar imamo eho vec vidjenog marketinga.
   Kao neko ko je u nekretninama dugo, prosto se plasim ovakvih naslova. Ovakvi tekstovi, imaju prosto razarajuci uticaj na trziste. Kupci ocekuju, da ce golub na grani, vrlo brzo  postati vrabac u ruci. Potpuno nerealno,  ocekuje se nekakav pad cena nekretnina. Lokalna samouprava ce dati besplatno zemljiste, besplatno ili jeftino pripremanje i opremanje zemljista.
Lepo zvuci....a sta je sa prihodima grada. Na osnovu cega ce se izgraditi isto opremanje. I na kraju, ali i najvaznije,...sta je sa investitorima u gradu koji placaju punu cenu zemljista, kupujuci ga od fizickih lica. Sta je sa sa svim firmama, koji su platile punu cenu   komunalija..Sta je sa njihovom kalkulacijom.Sama prica o jeftinim stanovima, njih vodi u bankrot.  Sad svi cekaju GOLUBA. I sta je sa svima koji su kupili vrapca. Zar niko ne vidi da ovakav marketing ubija i ono malo gradjevinskih firmi....
KO ZAPOSLI NN RADNIKA, DRZAVA PLACA DOPRINOSE.
    Jos jedna lepa, popularna recenica.Sada ce svi primiti besplatnu radnu snagu. Sada ce se smanjiti nezaposlenost. Sada ce porasti prihodi drzave.
        Sta ako se primi radnik i za par meseci mora da se otpusti...Sta ako sada svi otpuste zaposlene, da prime nezaposlene. Sta ako  firmi ne trabaju novi zaposleni. Sta su onda postojeci zaposleni...skupi, neinteresantni , stari, neisplativi.
  I na kraju sta je sa jednakosti na trzistu.Zasto nisu svi isti. Zasto neko moze da gradi jeftino a drugi ne. Zasto je neki radnik jeftin, a drugi star i skup. Zar nije posteno da se doprinosi smanje za sve,  pa ako firma dobije prostora ...primi nove jednako skupe rafnike. Zar nije bolje da ako se smanje komunalije za sve, investitori grade vise ako mogu..
     Zasto je bitno da neko moze a neko ne moze.
     

Нема коментара:

Постави коментар