недеља, 11. мај 2014.

Kretanje cena na trzistu nekretnina u Novom Sadu

   Svedoci smo opsteg siromasenja drustva. Nezaposlenost je velika, a i oni koji rade,  imaju nizak standard.Samo mali deo drustva zivi u izobilju, i prakticno im je sve dostupno.
  Upravo je takva situacija i na tzistu nekretnina.Globalno, na trzistu vlada besparica. Ponuda je veca od potraznje, i takva situacija gura cene polako nanize.Cene su u proseku pale 30% do 35% u odnosu na vreme od pre cetiri godine. To je opsti trend, ali unutar tih kretanja vidimo i znatna odstupanja. Tako nekretnine koje su na extra lokaciji, luksuzno opremljene, postizu rekordne cene. Dobar primer je novogradnja u Vase Stajica, gde je cena kvadrata vrtoglavih 2300evra/m2 . Sa druge strane, nekretnine sa dve i vise trzisnih mana.. na primer, nedostatak papira, visoka spratnost, cine nekretninu veoma tesko prodajnom i cene u tom slucaju idu i do 500 evra/m2 i nize....Situacija sve vise lici na stanje na trzistu automobila. Dobar, nov auto iz salona, ima znacajno vecu cenu, cim ga izvezete iz salona cena mu pada, a u slucaju nekretnina je to na svakih 10 godina otprilike isto toliko i procenata od pocetne cene.
  U sledecem blogu, obradicemo kretanje cena po lokacijama i kvadraturi u Novom Sadu...Ukoliko vas zanima,pogledajte nasu ponudu nekretnina.

Нема коментара:

Постави коментар