петак, 9. мај 2014.

Porez za 20 odsto veći, Novosađani duguju milijardu dinara

www.nekretnine-mojdom.com
021/451-318; 021/523-193
Oko 137.000 poreskih obveznika u Novom Sadu od aprila će dobiti priznanice sa porezom na imovinu za ovu godinu, koji je u proseku za oko 20 odsto uvećan u odnosu na prošlu godinu.U Gradskoj kući očekuju da će na osnovu naplate ovog poreza u budžetu ostvariti prihod od oko 1,2 milijarde dinara.
Član Gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić podsetio je da su iznosi za porez većini obveznika promenjeni, ali da neće svima rasti suma koju treba da plate, nego da će neki i manje plaćati zbog promene zona.
"Porez na imovinu će, u proseku, biti za oko 20 odsto veći od prošlogodišnjeg. Umesto na četiri, Novi Sad je sada podeljen u pet zona i zahvaljujući tome, biće i onih na čijim poreskim rešenjima će iznosi biti i do 30 odsto manji od lanjskih", naveo je Mandić.
On je dodao i da građani i privreda na osnovu dugova iz proteklih godina duguju gradu za porez preko milijardu dinara.
Podsetimo, odlukom Skupštine grada definisan je novi sistem određivanja poreza na imovinu građana. Člana Gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić je ranije rekao da je predviđeno pet gradskih zona, umesto dosadašnjih četiri, a time i veći raspon koeficijenata koji služe kao osnov za obračun poreza.

Нема коментара:

Постави коментар