уторак, 17. јун 2014.

Dozivljaji jednog agenta za nekretnine

   Nakon dvadeset i kusur godina rada, u nekretninama, bio sam svedok, ili akter raznih neobicnih dogadjaja. Neke od prica, koje cu napisati, su samo mali deo anegdota koje smo doziveli.
      Bio je vetovit, hladan jesenji dan, kada je nas agent sa  kupcima i prodavcem krenuo u sud na overu ugovora. Bilo je to vreme, kada se isplata vrsila u kesu, i nakon potpisa i overe ugovora, date su pare nasem kolegi u obliku sigurno zapakovanog paketa...Paket je bila jedna kesa, nepoznatog porekla, obavijena gumicom...Taj paket je zavrsio u dzepu od mantila, i nakon pozdrava sa kupcima, kolega je otisao do kola ispred suda.Taman kad se spremao da udje u auto, nesto mu je kliznulo niz nogu....Kao u Alan Fordu ...nas agent je imao mantil, sa pocepanim dzepom, a Marfijev zakon se pobrinuo da se pare poput Hudinija, oslobode iz kese i gumice i pronadju put kroz postavu mantila...Kad su se spustile niz nogu naseg nesrecnog kolege, dospele su na plocnik trotoara, a onda je zaduvao vetar..... Nas agent je u stanju soka, posmatrao novcanice koje su se poput roja kretale ulicom Maksima Gorkog hrleci ka slobodi...Sledecih par minuta su bili magloviti. Uglavnom klececi na kolenima, novac se sakupljao i ubacivao u parkirani auto. Taj prizor su videli i kupci koji su dotrcali, i pomogli u sakupljanju, sada vec tudjeg novca, a nasao se i jedan slucajni prolaznik. Kada su nestasni papiri bili ubaceni na sediste, trebalo je prebrojati brojno stanje i utvrditi nije li neki papir promenio vlasnika. To brojanje, je bilo kao kada date punu casu vode, coveku, kojem se tresu ruke. Tek nakon treceg pokusaja, nas nesrecni junak, je uspeo da izbroji novac i na svu srecu, sve novcanice su bile na broju.
  Potresen, sokiran, i prljavih kolena stigao je u kancelariju gde su ga docekale saosecajne kolege, i nadahnuto mu dali nadimak .....Monika. :-)
      
www.nekretnine-mojdom.com

Нема коментара:

Постави коментар